Yazar "Yılmaz, Mustafa Tahsin" için listeleme
-
Effect of oil type and concentration on solid fat contents and rheological properties of watery oleogels
Pehlivanoğlu, Halime; Akçiçek, Alican; Muslu Can, Aslı; Karasu, Salih; Demirci, Mehmet; Yılmaz, Mustafa Tahsin (Innovhub Ssi-Area Ssog, 2021)This study aims at evaluating the effect of oil type and concentration on solid fat contents and rheological properties of oleogels (OGs) prepared using different types of oils; namely, HOSO (High oleic sunflower oil), HO ... -
Minimising the environmental footprint of industrial-scaled cleaning processes by optimisation of a novel clean-in-place system protocol
Palabıyık, İbrahim; Yılmaz, Mustafa Tahsin; Fryer, Peter J.; Robbins, Phillip T.; Toker, Ömer Said (Elsevier Sci Ltd, 2015)Cleaning of food fouling deposits in processing equipment is costly and time consuming. Fouling deposits form as a result of adhesion of species to the surface and cohesion between elements of the material. Cleaning can ... -
Pasting properties, texture profile and stress-relaxation behavior of wheat starch/dietary fiber systems
Yıldız, Önder; Yurt, Bayram; Baştürk, Ayhan; Toker, Ömer Said; Yılmaz, Mustafa Tahsin; Karaman, Safa; Dağlıoğlu, Orhan (Elsevier Science Bv, 2013)The effect of dietary fiber type (oat, pea, lemon and apple) and concentration (0, 2.5, 5, 10, 15 and 20% w/w) on theological properties of wheat starch/fiber systems was evaluated based on their pasting properties; texture ... -
Portakal Posasından Modifiye Pektin Eldesi ve Optimizasyonu, Kompozisyonel ve Yatışkan Faz Özelliklerinin Karakterizasyonu
Yılmaz, Mustafa Tahsin; Muslu, Aslı; Karasu, Salih; Bozkurt, Fatih; Dertli, Enes (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Meyve suyu sanayisinin önemli artıklarından olan portakal posasından optimum şartlarda (pH, süre ve sıcaklık) pektin elde edilip pektinaz enzimi ile modifiye edilmiştir. Fourier dönüşümlü kızılötesi spektroskopisi (FT-IR) ... -
Şeker Pancarı Posasından Elde Edilen Pektinin Modifiye Edilerek Karakterize Edilmesi, Moleküler ve Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
Yılmaz, Mustafa Tahsin; Muslu, Aslı; Dertli, Enes; Toker, Ömer Said (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Şeker sanayisinin önemli artıklarından olan şeker pancarı posasından optimum şartlarda (pH, süre ve sıcaklık) pektin elde edilmiştir. Sonraki aşamada pektin pektinaz enzimi kullanılarak modifiye edilmiştir. Modifikasyonunun ... -
Tavuk köftelerinin kalite ve duyusal özellikleri üzerine yenilebilir kaplama materyali olarak jelatin çözeltilerinin etkileri
Kılınççeker, Osman; Yılmaz, Mustafa Tahsin (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Bu çalışmada farklı konsantrasyonlardaki (% 0, %5, %7,5 ve %10) jelatin çözeltilerinin tavuk köfteleri üzerine etkileri araştırılmıştır. Kaplanmış köftelerde kızartma sonrası bazı fiziksel, kimyasal ve duyusal analizler ...